e-ogrodnicy, stacjonarny i internetowy sklep ogrodniczy

Nie masz konta w Naszym sklepie ? Zarejestruj się

menu search

Katalog produktów

  • KIEŁKOWNICA - naczynie do kiełkowania (3-poziomowe)

    KIEŁKOWNICA - naczynie do kiełkowania (3-poziomowe)

    Bardzo wygodne naczynie do kiełkowania. Posiada trzy poziomy, na których można hodować jednocześnie trzy rodzaje kiełek.

    Producent: Bio-natura

    31,00 zł

  • Nasiona na kiełki - BROKUŁ

    Nasiona na kiełki - BROKUŁ

    Kiełki brokuła (Brassica) zawierają bardzo duże ilości sulfofranu, dzięki czemu wykazują silne działanie przeciwnowotworowe. Zawartość sulfofranu w kiełkach jest 20-30 razy większa niż w dojrzałej roślinie. Ponadto kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - BURAK ĆWIKŁOWY

    Nasiona na kiełki - BURAK ĆWIKŁOWY

    Kiełki buraka ćwikłowego to wykiełkowane nasiona odpowiedniej, wczesnej odmiany buraka. Charakteryzują się różowym lub czerwono-fioletowym kolorem. Stosowane jako ozdoba do sałatek oraz kanapek. Ponadto nadają się do pikantnych potraw z ryb i mięsa.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - FASOLA ADZUKI

    Nasiona na kiełki - FASOLA ADZUKI

    Małe czerwone fasolki adzuki , nazywane czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego (wit. B9).

    2,20 zł

  • Nasiona na kiełki - FASOLA MUNG

    Nasiona na kiełki - FASOLA MUNG

    Fasola mung (Vigna radiata), podobnie jak inne rośliny strączkowe jest nieocenionym źródłem białka. Wyhodowano ją w Chinach, specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Dzięki obecności wytwarzanych w procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwo przyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Fasola mung oprócz znacznych ilości białka, zawiera wszystkie ważne dla organizmu witaminy (A, B, C i E) oraz sole mineralne. Kiełki fasoli mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - KAPUSTA CZERWONA - 10 g

    Nasiona na kiełki - KAPUSTA CZERWONA - 10 g

    Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A, B, C, E, H, K PP i aminokwasów. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (mangan, jod, lit, selen).

    Producent: Torseed

    2,20 zł

  • Nasiona na kiełki - KOZIERADKA

    Nasiona na kiełki - KOZIERADKA

    Kiełki kozieradki świetnym źródłem białka, żelaza oraz witamin A i C. Pozytywnie wpływają na działanie wątroby, dzięki czemu wspomagają oczyszczanie organizmu z toksyn. Usprawniają wchłanianie pokarmów, oraz wydzielanie soku trzustkowego, żołądkowego i jelitowego, a także wspomagają proces wytwarzania czerwonych krwinek.

    3,10 zł

  • Nasiona na kiełki - LUCERNA

    Nasiona na kiełki - LUCERNA

    Kiełki lucerny są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy. Szczególnie polecane są również kobietom w okresie ciąży i karmienia. Zapobiegają osteoporozie, nowotworom i chorobom serc.. Zawierają kanwaninę, substancję pomagającą zapobiegać szczególnym odmianom nowotworów, takich jak rak trzustki, okrężnicy, leukemia. Wzmacniają mięśnie, kości i zęby. Przynoszą ulgę w objawach związanych z reumatyzmem i artretyzmem.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - MIESZANKA AZJATYCKA

    Nasiona na kiełki - MIESZANKA AZJATYCKA

    Mieszanka azjatycka to kompozycja smakowa inspirowana tradycją Dalekiego Wschodu. Mieszanka zawiera nasiona: ciecierzycy, fasoli Mung, fasoli Adzuki oraz soi. Wyprodukowane z nich kiełki stanowią cenne źródło łatwo przyswajalnego wapnia, białka i wielu witamin

    2,20 zł

  • Nasiona na kiełki - MIESZANKA ŁAGODNA

    Nasiona na kiełki - MIESZANKA ŁAGODNA

    Mieszanka łagodna nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących łagodną kompozycję smakową. Zawiera ona nasiona lucerny, soczewicy jasnej, soczewicy zielonej, soczewicy czerwonej, fasoli mung i rzodkiewki. Dzięki różnorodności gatunków zyskujemy w jednej porcji dużą dawkę składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki te świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - MIESZANKA PIKANTNA

    Nasiona na kiełki - MIESZANKA PIKANTNA

    Mieszanka ostra na kiełki charakteryzuje się ciekawym, pikantnym smakiem. Jest źródłem wielu składników odżywczych. Zawiera bardzo dużo białka, witamin i związków mineralnych takich jak magnez, potas, wapń, żelazo. Posiada właściwości przeciwmiażdżycowe, ma działanie przeciwnowotworowe. Skład: rzodkiew, gorczyca, kozieradka-koniczyna grecka.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - MIESZANKA ROSYJSKA

    Nasiona na kiełki - MIESZANKA ROSYJSKA

    Mieszanka rosyjska to specjalnie skomponowana mieszanka o działaniu zwiększającym odporność organizmu, składająca się z nasion: gorczycy, koniczyny, kopru, kozieradki i szczypiorku. Posiada również właściwości dezynfekujące, przeciwzapalne, a także odtruwające organizm.

    2,20 zł

  • Nasiona na kiełki - PSZENICA

    Nasiona na kiełki - PSZENICA

    Pszenica jest obecnie najbardziej rozpowszechnionym ze zbóż. Jej kiełki są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Poprawiają pracę serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna.

    1,90 zł

  • Nasiona na kiełki - RZODKIEWKA

    Nasiona na kiełki - RZODKIEWKA

    Kiełki nasion to cenne źródło witamin, mikroelementów, soli mineralnych i innych składników odżywczych. W kiełkach rzodkiewki znajdują się między innymi: witamina C, PP, magnez, cynk, żelazo, sole wapnia. Zastosowanie: do surówek, sałatek, kanapek.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - SŁONECZNIK

    Nasiona na kiełki - SŁONECZNIK

    Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi fosforu i wapnia, a więc substancji mineralnych wzmacniających kości i zęby oraz niezbędnego w procesie krwiotwórczym żelaza. Dodatkowo zawierają również magnez, potas oraz miedź i cynk. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi bardzo rzadko występującej w roślinach witaminy D, a także dużych ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

    2,30 zł

  • Nasiona na kiełki - SOCZEWICA

    Nasiona na kiełki - SOCZEWICA

    Kiełki soczewicy są bogate w kwas foliowy, mający krwiotwórcze działanie. Podobnie jak kiełki lucerny mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. To także dobry naturalny dodatek diety dla kobiet w ciąży (Kwas foliowy). Kiełki z soczewicy są delikatne w smaku, nadają się zarówno do jedzenia na surowo w sałatkach i surówkach, jak i na ciepło. Dobrze wpływają na stan zębów. Kiełki soczewicy przeciwdziałają zakażeniom wirusowym i mają działanie antynowotworowe.

    2,40 zł

  • Nsiona na kiełki - KALAREPA CZERWONA - 10 g

    Nsiona na kiełki - KALAREPA CZERWONA - 10 g

    Kalarepa czerwona. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów.

    Producent: Torseed

    2,20 zł

  • Nsiona na kiełki - SOJA

    Nsiona na kiełki - SOJA

    Kiełki soi (Glycine max) to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, miedzi, potasu, żelaza, manganu i magnezu. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu oraz ciśnienie krwi. Jako bogate źródło fitoestrogenów polecane są kobietom w okresie menopauzy.

    2,40 zł